Genomill and Finland’s Cancer Research Flagship iCAN Partner To Improve Cancer Detection Using an Extensive Biobank Cohort

Genomill ja Suomen syöpätutkimuksen lippulaiva iCAN parantavat yhteistyössä syövän havaitsemista laajan biopankkikohortin avulla

Genomill ja iCAN, Suomen kansallinen syöpätutkimuksen lippulaivahanke, allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa kasvain-DNA:n jäljittämistä tuhansista biopankkinäytteistä.

Genomill, edelläkävijäyritys tarkkuusdiagnostiikan alalla, tuo yhteistyöhön mukaan huippuluokan Geno1®-alustansa. Genomillin oma ja patentoitu järjestelmä mahdollistaa veriplasmanäytteistä uutetun soluvapaan kasvain-DNA:n nopean, kustannustehokkaan ja tarkan analysoinnin. Yhteistyössä hyödynnetään iCAN-lippulaivahankkeessa saatavilla olevaa laajaa potilasnäytteiden ja syvällisten molekyyliprofiilien tietovarantoa. iCAN on eturintamassa edistämässä täsmälääketieteen kehittämistä yhdistämällä kasvainprofiilien tiedot laajoihin terveystietoihin yli 10 000 potilaasta.

”Olemme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyötä iCANin kanssa validoidaksemme ja kehittääksemme edelleen omaa ja patentoitua Geno1®-alustamme”, totesi Kalle Koskinen, Genomillin toimitusjohtaja. ”Odotamme, että tämä kumppanuus tulee edistämään saavutettavien ja käyttökelpoisten nestebiopsioiden hyödyntämistä maailmanlaajuisesti, erityisesti keskittyen minimaaliseen jäännöstautiin (MRD) ja hoidon (Tx) valintaan.” Genomillin tehtävänä on vähentää esteitä nestebiopsioiden maailmanlaajuiselle käyttöönotolle täsmädiagnostiikassa, hän totesi.

iCAN-lippulaivahanke tarjoaa erinomaiset puitteet testata alustan tehokkuutta syövän havaitsemisessa taudin eri vaiheissa ja eri syöpätyypeissä. ”Olemme innoissamme voidessamme tutkia tämän uudenlaisen teknologian herkkyyttä havaita kiertävää soluvapaata kasvain-DNA:ta aluksi kolorektaali- ja keuhkosyövässä”, sanoo iCANin toimitusjohtaja Tomi Mäkelä. ”Kumppanuus Genomillin kanssa vastaa iCANin missiota hyödyntää iCAN Discovery Platform -alustaa diagnostiikan kehittämiseen ja syöpäpotilaiden kehittyviin tarpeisiin vastaamiseen.”

Tietoja Genomillistä

Genomill (Genomill Health Ltd) on edelläkävijäyritys tarkkuusmolekyylidiagnostiikan alalla, jonka tavoitteena on demokratisoida nestebiopsioiden käyttö onkologiassa ja sen ulkopuolella. Genomill pyrkii vaikuttamaan maailmanlaajuisesti terveydenhuoltoon ja diagnostiikkaan ainutlaatuisella teknologisten innovaatioiden yhdistelmällään. Geno1®, on NGS (Next-Generation Sequencing) -teknologia-alusta, joka on tarkoitettu nestebiopsiatoimijoille, jotka keskittyvät jaettuihin sarjoihin. Se mahdollistaa ennennäkemättömät parannukset kustannuksissa, läpimenoajassa (TAT) ja suorituskyvyssä. Genomillillä on laaja patenttisalkku Geno1-teknologian ympärillä, ja sille myönnettiin hiljattain ensimmäinen Yhdysvaltain patentti päätyönkululle (USPTO nro 20220298569).

Tietoja iCANista

iCAN Digital Precision Cancer Medicine -ohjelma on julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus ja Suomen Akatemian lippulaivaohjelma. iCAN-ohjelman tavoitteena on yhdistää syvällinen molekyyli- ja geeniprofilointi laajaan pitkittäiseen terveystietoon löytöjen nopeuttamiseksi ja potilastulosten parantamiseksi. iCAN pyrkii hyödyntämään uusia läpimurtoja täsmäsyöpälääketieteen ja yksilöllisen syöpähoidon toteuttamisen helpottamiseksi.

Lisätietoja:

Alexandra Gylfe,

Business Development Director, iCAN

e-mail: alexandra.gylfe @ helsinki.fi

www.ican.fi

Kalle Koskinen,

Co-founder and CEO, Genomill
Tel: +358 (0)400 107 400
e-mail: info @ genomill.com

www.genomill.com