HUS Tutkimusraatien ensimmäinen koulutus

HUS Tutkimusraatien ensimmäinen koulutuspäivä järjestettiin maanantaina 21.9.2020. Koulutuksessa oli mukana noin 50 HUSin asiakasraatien sekä iCAN Potilasneuvottelukunnan jäsentä.

Asiakasraadit ovat toimineet HUSissa jo usean vuoden ajan kehittäen potilaslähtöistä hoitokulttuuria ja palveluita. Tutkimusraadin tavoitteena on, että potilaiden, läheisten ja muiden tutkimuksesta kiinnostuneiden kokemuksia ja näkemyksiä hyödynnetään jatkossa enemmän myös tieteellisissä tutkimuksissa.

Juuri alkaneen koulutuksen tavoitteena on antaa perehdytys kliinisiin tutkimuksiin, tutkimusraatitoimintaan ja siihen liittyviin yhteisiin käytäntöihin. Ensimmäisen koulutuspäivän ohjelmassa oli mm. Mirjami Tran Minhin johdatus potilaan osallisuuteen kliinisissä tutkimuksissa, tutkimusjohtaja Juha Klefströmin (CancerIO) katsaus pre-kliinisiin ja translationaalisiin tutkimuksiin sekä contract laywer Nadja Kullaksen (HYKS instituutti) esitys kliinisiä tutkimuksia ohjaavasta lainsäädännöstä. Koulutuksen avasi HUSin tutkimusjohtajan Anne Pitkäranta. Koulutuksen toinen osa järjestetään 5.10.2020.

iCAN on ollut mukana valmistelemassa koulutusta yhteistyössä HUSin ja EUPATIn kanssa.