World Cancer Research Day 2023

Maailman syöpätutkimuksen päivä 2023

Lyhyesti: Maailman syöväntutkimuspäivänä (24. syyskuuta) haluamme kiittää kaikkia näytteiden luovuttajia heidän korvaamattomasta lahjastaan tutkimukselle. Ilman teitä ei olisi iCAN-tutkimusta. Yhdessä pyrimme parempiin hoitoihin ja parempaan tulevaisuuteen kaikille syöpään sairastuneille. #WorldCancerResearchDay

Biopankkitutkimuksella kohti uusia löytöjä ja parempaa syövänhoitoa

iCAN-tutkimus on pitkälti biopankkitutkimusta. Saamme suostumuksen antaneilta – useimmiten syöpään sairastuneilta – hoitoon ja terveyteen liittyviä tietoja sekä näytteitä analysoitaviksi Helsingin biopankin ja Hematologisen biopankin kautta. Saamme tiedot ja näytteet pseudonymisointuina, eli näytteen antajan henkilöllisyys pysyy salattuna.

Teemme kasvainnäytteistä molekyyliprofilointeja ja keräämme dataa hankkeen tietoturvalliseen käyttöympäristöön tutkijoiden hyödynnettäväksi. Haluamme vauhdittaa tieteellistä työtä ja löytää mahdollisimman nopeasti entistä parempia tapoja nujertaa syövät. Tutkimme mm. miten ihmisen omaa immuunijärjestelmää voi auttaa tunnistamaan ja tappamaan syöpäsoluja, tai miten voidaan ehkäistä resistenssiä.

Suuri osa tutkimustamme on ns. perustutkimusta. Kuten Helsingin biopankin motossa sanotaan: “Tämän päivän tutkimus on huomisen hoitoa” eli välttämättä uudet löydöt eivät ehdi auttamaan heitä, jotka ovat tutkimukseen näytteensä antaneet. Etsimme kuitenkin keinoja välittää kasvainten profilointitietoja näytteen antaneiden syöpäpotilaiden hoitoyksiköihin. Tehtävä ei ole ihan helppo, mutta etsimme aktiivisesti ratkaisuja.

Tutkijoiden terveiset: “Don’t give up!” “Lämmin kiitos kaikille urheille potilaille osallistumisesta eri tutkimuksiin kohtalotovereiden auttamiseksi <3” “KIITOS!” “Lämmin kiitos! Ilman aktiivisia potilaita meillä ei olisi tutkimusta. Thank you! <3” “Lämmin kiitos osallistumisesta tutkimukseen <3 Olet tärkeä!” “Kiitos avusta <3” “Baie Dankie!” “Kiitos tuhannesti osallistumisesta!” “Kiitos! Tack!” “Kiitos! Thank you! Potilaat ja perheet! Erityiskiitos iCAN-PEDIn puolesta lapsille & nuorille, jotka osallistuvat tutkimukseemme! In iCAN we together can <3”

Yhteisellä matkalla

Syöpään sairastuminen on pysäyttävä paikka niin sairastuneelle itselleen kuin lähipiirille. Osa tutkijoistamme ei arjen työssään tapaa teitä. Potilas-tutkijatapaamisillamme lisäämme mahdollisuuksia kohdata ja keskustella.

Ilman teitä, jotka luotatte näytteitänne ja tietojanne käsiimme, ei tutkimusta olisi. Maailman syöpätutkimuksen päivänä (24.9.) haluamme kiittää lämpimästi luottamuksestanne!

Lopuksi

Biopankkisuostumuksen antaminen on vapaaehtoista. Voit lukea lisää biopankkisuostumuksen antamisesta Helsingin Biopankin ja Hematologisen biopankin verkkosivuilta.

Vaikka tällä hetkellä iCANin tutkimuksiin voi antaa näytteensä lähinnä vain näiden kahden biopankin kautta, on maassamme meneillään muitakin syöpätutkimuksia, jotka saavat näytteitä alueellaan toimivilta biopankeilta, eli suostumuksen antamalla voit tukea syöpätutkimusta maassamme laajemminkin.

World Cancer Research Day 2023

Tutkijoiden terveiset: Tämän päivän tutkimus on huomisen hoitoa. Kiitos biopankkisuostumuksen antajille <3!” “KIITOS!”

(Aloituskuvasta:) “Kiitos upeasta yhteistyöstä ja tutkimuksen tukemisesta!” ” Patients and donors, THANK YOU!” “Kiitos osallistumisesta tielle kohti parempia hoitoja!”