Merkitse Maailman syöpäpäivä 2024 kanssamme 1. helmikuuta.

Maailman syöpäpäivää vietetään vuosittain 4. helmikuuta. Päivän kunniaksi järjestämme tapahtuman yhteistyössä Suomen Syöpäkeskus FICANin ja Syöpäpotilaat ry:n kanssa. Ennakkotiedoista poiketen (lakon vuoksi 1.-2.2.24) tapahtuma järjestetään vain verkossa. Huomioithan, että kaikki puheenvuorot professori Lawleria lukuun ottamatta sekä paneeli ovat suomeksi. Tervetuloa!

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

17.00 Tervetuloa, juontaja Minna Kuukka

17.05 Potilaan näkökulma, Thomas Hackman

17.15 Cancer Mission – missä mennään Suomessa? Prof. Tomi Mäkelä, johtaja (FICAN), toiminnanjohtaja (iCAN).

17.30 European Groundshot: syöpätutkimuksen ja sen toteuttamisen uudelleenajattelu Euroopassa, Prof. Mark Lawler, Associate Pro-Vice-Chancellor, digitaalisen terveyden professori ja translationaalisen syöpägenomiikan professuuri, lääketieteellinen, terveys- ja biotieteellinen tiedekunta, Queen’s University Belfast (QUB)

17.45 Elämää syövän kanssa ja siitä huolimatta, FT Anu Viitala, Suomen syöpäsairaanhoitajat ry.

18.00-18.30 Paneelikeskustelu syövän hoidon ja tutkimuksen tulevaisuuden näkymistä Suomessa

Paneeliin kuuluvat professori Satu Mustjoki (tieteellinen johtaja, iCAN), tohtori Anu Viitala (Suomen Syöpäsairaanhoitajat ry), kansanedustaja, eduskunnan syöpäverkoston puheenjohtaja Sari Sarkomaa (Kansallinen Kokoomus), ylilääkäri Timo Nykopp (FICAN) ja tohtori Jenni Tamminen-Sirkiä (toiminnanjohtaja, Syöpäpotilaat Suomessa ry).

18.30-19.30 Kahvia, teetä ja aikaa keskustelulle.

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan syövän tutkimuksen ja hoidon nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa – ja Euroopassa!

Ilmoittautumista ei tarvita, mutta jos haluat kalenterikutsun, klikkaa tästä. Muussa tapauksessa virittäydy Vimeossa ja osallistu keskusteluun.

Tilaisuuden järjestävät iCAN, FICAN ja Suomen Syöpäpotilaat ry.