Mission: Possible symposium discusses patient involvement in research

Mission: Possible -symposiumissa keskustellaan potilaiden osallisuudesta tutkimuksessa

Digitaalisen yksilöllisen syöpälääketieteen lippulaiva iCAN ja Suomen Syöpäinstituutin säätiö järjestävät 22.-23.9.2022 symposiumin Mission: Possible – Delivering Precision Cancer Medicine.

Symposiumissa puhutaan perjantaina 23.9. klo 8.30-9.30 potilaiden osallisuudesta tutkimuksessa. Pääpuheenvuoron pitää Bettina Ryll (PhD, MD), joka tunnetaan Melanoma Patient Network Europen perustajana ja innostavana puhujana. Ryllin teemoja ovat mm. potilaskeskeiset kliiniset tutkimukset, potilasverkostojen merkitys tiedon tuottajina ja välittäjinä, sekä näyttöön perustuva potilasvaikuttaminen. Ryll on myös iCAN lippulaivan tieteellisen ja vaikuttavuusneuvottelukunnan jäsen. Ryllin puheenvuoron otsikko on ”From good to great: What patients can do for your medical research.”

Ryllin puheenvuoroa seuraa paneelikeskustelu potilaiden osallisuuden vahvistamisesta tutkimuksessa. Paneelissa keskustelevat prof. Sampsa Hautaniemi (Helsingin yliopisto), tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors (Syöpäsäätiö) ja kliininen asiantuntija Aino Kormilainen (HUS). Paneelin moderoivat iCANin Potilas- ja kansalaisvaikuttamisen neuvottelukunnan jäsenet Sara Lassfolk ja Marketta Liljeström.

Session puheenjohtajina toimivat prof. Tomi Mäkelä ja Suomen Syöpäpotilaat ry:n toiminnanjohtaja Minna Anttonen.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua striimin äärelle osoitteessa https://enchant.fi/icanfci/symposium2022 

Jos haluat kalenterikutsun ja linkin suoraan sähköpostiisi, jätä yhteystietosi tämän lomakkeen kautta.