Patient and citizen meetings with researchers continue on 16.2.23 - Focus on children as research patients

Potilas- ja kansalaistapaamiset tutkijoiden kanssa jatkuvat 16.2.23 – Aiheena lapset tutkimuspotilaina

Torstaina 16.2. klo 17-18.30 puhutaan lapsista tutkimuspotilaina. Tilaisuuden kanssamme järjestävät EUPATI Suomi ja Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM (Helsingin yliopisto).

Lääketutkimukset vaativat perusteellista suunnittelua tutkijoilta – ja perusteellista harkintaa niihin osallistuvilta potilailta silloinkin, kun tutkimukseen otetaan mukaan aikuisia tutkimuspotilaiksi. Lääkkeiden tehoa ja turvallisuutta on tärkeä tutkia erikseen myös lapsilla ja silloin monet aikuisiakin koskevat kysymykset korostuvat. Miten tutkimuksen eettisyydestä pidetään huolta? Miten voidaan varmistua siitä, että lapsen tai nuoren suostumus on tietoinen ja vapaaehtoinen? Miten nuorten ääntä kuullaan tutkimusten suunnittelussa ja toteutuksessa? Millaisia tutkimuksia meillä Suomessa meneillään lasten ja nuorten syöpäsairauksiin liittyen?

Tilaisuudessa puhuvat erikoislääkäri Virve Pentikäinen (HUS, Kliinisen tutkimuksen yksikkö, lasten hematologia ja onkologia), yliopistotutkija, dos. Vilja Pietiäinen (FIMM, HiLIFE, Helsingin yliopisto) ja tutkimuskoordinaattori Emmi Liljeström (HUS, Lasten ja nuorten sairaudet, Kliinisen tutkimuksen yksikkö). Aikaa on runsaasti myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuus järjestetään hybridinä. Voit siis osallistua paikan päällä Biomedicumissa, kokoushuoneessa 8-9 (Haartmaninkatu 8, Helsinki) tai etänä Zoomin kautta.

Ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuuden alustukset tallennetaan ja ne ovat ilmoittautuneiden katsottavissa kuukauden ajan.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot info@fi.eupati.eu tai 045-1046509/Marketta Liljeström