Dive into the world of cancer research at the European Researchers' Night

Sukellus syöpätutkimuksen maailmaan Europpalainen tutkijoiden yö -tapahtumassa

Helsingin yliopiston ja HUSin yhteinen syöpätutkimushanke iCAN ja Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM toivottavat syöpätutkimuksesta kiinnostuneet koululaiset ja opiskelijat tervetulleeksi laboratoriokierroksille Biomedicumiin, Meilahteen. Vierailu sopii 9-luokkalaisille ja toiseen asteen opiskelijoille, sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. 
Teemana on “Sukellus syöpätutkimuksen maailmaan”. Aloitamme vierailut yhdessä lyhyellä esittelyllä ja jakaudumme ryhmiin laboratoriokierroksia varten. Kierroksilla osallistujat pääsevät näkemään kulissien taakse tutkijoiden arkeen ja myös itse kokeilemaan, millaisia työvaiheita näytteiden käsittelyyn kuuluu.

Mukana Biomedicumissa työskentelevistä tutkimusryhmistä ja projekteista ovat FIMMin PEDITeam (Olli Kallioniemen ryhmä) sekä mikroskopiakuvantamisyksikkö HCA ja muita FIMM Teknologiakeskuksen yksiköitäHaikaLabFärkkilä LabSystems Biology of drug resistance in cancer -tutkimusryhmä, sekä muita ONCOSYSin tutkijoita.

Vierailut alkavat klo 10, 12 ja 14. Vierailuiden kesto on kokonaisuudessaan noin 90 minuuttia.  Kuhunkin ryhmään mahtuu max 60 osallistujaa (ml. opettajat ja ryhmänohjaajat). 
 
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.9.

Lisätietoja: vanhempi tutkija Mari Kaunisto (mari.kaunisto [at] helsinki.fi) tai koordinaattori Marketta Liljeström, iCAN (marketta.liljestrom [at] helsinki.fi / 045-104 6509).