Oranssi leukemioiden tietoisuusnauha, tilaisuuden tiedot, puhujien kuvat ja järjestäjien logot.

Kohti KML:n parantavaa hoitoa – potilas-tutkijatapaaminen verkossa

In English: iCAN is organizing a series of patient-researcher meetups. The purpose is to gather patients, interested citizens and researchers together for conversations and to generate inspiring new ideas.

To mark the international CML awareness day on 22.9., Doctoral Researcher Jani Huuhtanen will give a talk on a Nordic study that examined a new combination therapy. Prof. Satu Mustjoki will join the discussion. The meetup is opened by Aimo Strömberg (member of iCAN’s Patient and Citizen Advisory Board). Please note that the event is conducted in Finnish.


Pohjoismaisessa lääketutkimuksessa tutkittiin uutta yhdistelmähoitoa krooniseen myelooiseen leukemiaan, joka tehostaa puolutusjärjestelmän toimintaa syöpää vastaan. Jatkossa selvitetään, voiko tähän hoitokokeiluun osallistuneilta potilailta lopettaa lääkehoito kokonaan ja voiko tutkimuksen tuloksia hyödyntää myös muissa syöpätyypeissä. Tutkijoiden toiveena ja tavoitteena on, että tulevien vuosien aikana suurella osalla potilaista voidaan puhua taudista parantumisesta.

Järjestämme KML-päivänä 22.9. klo 16-17 potilas-tutkijatapaamisen verkossa. LL, väitöskirjatutkija Jani Huuhtanen kertoo lisää edellä mainitusta lääketutkimuksesta. Huuhtasen puheenvuoron jälkeen on aikaa KML:n tutkimukseen liittyville kysymyksille ja keskustelulle, johon osallistuu myös professori, osastonylilääkäri Satu Mustjoki. Tilaisuuden avaa Aimo Strömberg, iCANin Potilas- ja kansalaisvaikuttamisen neuvottelukunnan jäsen.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti KML-potilaille ja heidän läheisilleen, mutta mukaan ovat tervetulleita myös muut syöpätutkimuksesta kiinnostuneet. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on ilmoittautuneiden katseltavissa kuukauden ajan.

Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumisaikaa on tilaisuuden alkuun saakka.

Järjestämme tapaamisen yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätiedot Marketalta (marketta.liljestrom@syopapotilaat.fi / 045-1046509)