Teal coloured ovarian cancer awareness ribbon, logos of the Association of Cancer Patients in Finland, iCAN, UH, HUH, SPACE and DECIDER

Potilas-tutkijatapaaminen – aiheena munasarjasyövän tutkimus

In English: iCAN is organizing a series of meetups at Biomedicum, Helsinki. The purpose of these events is to gather patients, interested citizens and researchers together for conversations and to generate inspiring new ideas. We conclude every meetup with an immersive lab tour that provides a behind-the-scenes look at our research facilities where you can interact with expert scientists. Please note that all events are conducted in Finnish.
The theme of the meetup in May is ovarian cancer to mark the international ovarian cancer awareness day.


Toukokuussa avautuu munasarjasyöpään sairastuneille, heidän läheisilleen ja kaikille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuus päästä tutustumaan Helsingissä tehtävään kansainväliseen munasarjasyöpätutkimukseen erityisesti DECIDER– ja SPACE-hankkeiden kautta. Tule tapaamaan tutkijoita ja lääkäreitä, keskustelemaan munasarjasyövän tutkimuksesta ja kuulemaan, millaisia uusia keinoja tutkijat etsivät munasarjasyövän hoitotuloksien parantamiseksi!

Pääsemme lopuksi vierailulle laboratorioihin, joissa saamme nähdä – ja kokeilla itsekin – mitä tutkimusryhmissä oikeasti tehdään. 

Aika: to 11.5. klo 17-19
Paikka: Biomedicum 1 (Haartmaninkatu 8), kokoushuone 8-9 pohjakerroksessa (+etäosallistumismahdollisuus klo 17-18)

Ohjelma (tarkennukset ja pienet muutokset mahdollisia)
16.30 Tarjolla suolaista ja makeaa

17.00 Tervetuloa – myös etäosallistujille

17.05 Dos., erikoislääkäri Anniina Färkkilä (HY, HUS) ja prof. Sampsa Hautaniemi (HY) esittelevät SPACE- ja DECIDER-tutkimushankkeita

17.20 Pyöreän pöydän keskustelu ja aikaa kysymyksille. Mukana keskustelemassa ovat myös dos. Johanna Hynninen, apulaisprof. Liisa Kauppi, dos. Heini Lassus ja dos. Anna Vähärautio.

18-19 Tutustumiskäynti laboratorioissa

Tilaisuus on suomenkielinen. Laboratorioissa puhutaan myös englantia, mutta kärryillä pysyy, vaikka englanti ei taipuisikaan.

Alkuosuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä, ja tallenne on ilmoittautuneiden katseltavissa kuukauden ajan tilaisuuden jälkeen. Otamme laboratoriokierroksella kuvia etäosallistujia ajatellen.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan (ilmoittautumisaikaa on tilaisuuden alkuun saakka.)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja Marketalta (marketta.liljestrom@syopapotilaat.fi/045-1046509)

Tilaisuus järjestetään kansainvälisen munasarjasyövän tietoisuuspäivän (8.5.) kunniaksi.