Interaction between patients and iCAN

  • When – in what kind of situations – does a patient get in contact with iCAN? Does the patient’s doctor send the patient or her/his problem to further investigation or…?
    A. Potilas Ei ole suoraan kanssakäymisessä iCANin kanssa, ellei osallistu POTKU:n tms toimintaan. iCAN tutkimukseen potilaat tulevat mukaan biopankkisuostumuksen kautta. Kaikki potilaan hoitoon liittyvät hoidetaan hoitavan lääkärin ja sairaalan (HUS) toimesta eli iCAN ei vaikuta yhdenkään potilaan hoitoon tms. iCAN-tutkimus ei suoraan vaikuta syöpäpotilaiden hoitoon vaan tekee tutkimusta mahdollistaakseen paremman ja yksilöllisemmän hoidon tulevaisuuden syöpäpotilaille. iCAN:ssä tehtävät mahdolliset syöpähoitoja/diagnostiikka tms. parantavat löydökset tulevat pääosin vasta tulevaisuuden potilaiden käyttöön, sillä tutkimuksen ja lääke-, tegnologia- tms. kehitys on niin pitkäjänteistä työtä. iCAN:iin pätee hyvin sanonta “tämän päivän tutkimus (=iCAN) on tulevaisuuden hoitoa”.
  • in what kind of situations – does a patient get in contact with iCAN?
    A. Potilas on yhtyedessä iCAN:iin vain välillisesti, ei suoraan, siinä vaiheessa kun potilaalle annetaan biopankkisuostumus allekirjoitettavaksi. Samassa yhteydessä saattaa saatetaan antaa suostumuslomake/tiedote myös iCAN-tutkimuksesta.
  • Jätetäänkösellaisetsyövättutkimatta, joihin jo on toimivahoito? Vaikehitetäänkönäihintäsmähoitoa?
    A. Mitään syöpätyyppejä ei ole poissuljettu!
  • Voiko iCAN:n puitteissa tehty notion vaikuttava merkittävä löydös johtaa siihen että hoitava lääkäri saisi tästä tiedon ja voisi ottaa yhteyttä potilaaseen?