Seminar on Computational frameworks to support precision cancer medicine

Seminaari aiheesta ”Laskennalliset puitteet syövän täsmälääketieteen tukemiseksi”.

Olemme iloisia voidessamme toivottaa tervetulleeksi

Sigve Nakkenin, PhD., apulaisprofessori Oslon yliopistollisen sairaalan syöpätutkimuslaitoksesta ja Oslon yliopiston tietotekniikan laitokselta pitämään esitelmän aiheesta ”Syöpätutkimus”.

Laskennalliset puitteet täsmällisen syöpälääketieteen tukemiseksi.

keskiviikkona 4. lokakuuta klo 11-12.00 FIMMin 3. kerroksen kahvitilassa.

You can also join via Zoom:
https://helsinki.zoom.us/j/9091959725
Meeting ID: 909 195 9725
Password: 0000

Puhujan lounas

Välittömästi esitelmän jälkeen on mahdollisuus osallistua puhujan lounaalle 12.05-13.00 FIMMin 3. kerroksen kokoushuoneessa.

Jos haluatte osallistua, ilmoittautukaa etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tamara.luck@helsinki.fi maanantaiaamuun 2. lokakuuta mennessä, jotta voitte varata paikkanne ja ilmoittaa mahdollisista allergioista tai ruokavaliorajoituksista.

Jos muuten haluat keskustella Sigven kanssa hänen vierailunsa aikana, ota yhteyttä isäntä Vilja Pietiäiseen ja kysy vapaita paikkoja (vilja.pietiainen@helsinki.fi).

Bio

Sigve Nakken työskentelee tutkijana Oslon yliopistollisen sairaalan syöpätutkimusinstituutissa Norjassa, ja hän on yhteydessä Oslon yliopiston huippuosaamiskeskukseen Centre for Cancer Cell Reprogramming (CanCell). Lisäksi hän toimii apulaisprofessorina Oslon yliopiston tietotekniikan laitoksella. Nakkenin kiinnostuksen kohteita ovat syöpägenomien kliinisen tulkinnan työkalujen kehittäminen, DNA:n vaihtelun mekanismit ja vaikutus syöpään (soma- ja sukusolulinja) sekä tiedon integrointi syöpälääketieteen täsmälääketieteessä. Hänellä on taustaa tietojenkäsittelytieteestä (maisterintutkinto) ja laskennallisesta biologiasta (tohtorintutkinto), ja hänellä on runsaasti kokemusta korkean läpimenon sekvensointitekniikoista saatavien tietojen analysoinnista. Hän on johtava kehittäjä useissa bioinformatiikan työkaluissa, joita käytetään korkean läpimenon syöpäbiologiassa.