Munasarjasyöpä, potilas-tutkijatapaamisen tiedot ja järjestäjien logot

Munasarjasyövän tietoisuuspäivän potilas-tutkijatapaaminen 7.5.2024

Briefly in English: iCAN is organizing a series of patient-researcher meetups. These events aim to gather patients, interested citizens, and researchers together for conversations and to generate inspiring new ideas. To mark the ovarian cancer awareness day, we invite ovarian cancer patients and their loved ones to the Bridge Hospital and Biomedicum Helsinki to learn more about ovarian cancer research and to meet and discuss with researchers. The meetup concludes with an immersive lab tour that provides a behind-the-scenes look at the research facilities. Please note that the event is conducted in Finnish.


Järjestämme nyt toista kertaa potilas-tutkijatapaamiseen munasarjasyöpään sairastuneille, läheisille ja tutkimuksesta kiinnostuneille kansalaisille!

Aika: ti 7.5.2024 klo 17-19

Paikka: Siltasairaala, Helsinki ja verkossa

16.45 Ovet aukeavat

17.00 Mitä meneillään munasarjasyövän tutkimuksessa? Dos., erikoislääkäri Anniina Färkkilä ja Prof. Sampsa Hautaniemi

17.15 Puhutaan kahvikuppien äärellä siitä, mitä syöpään sairastuneena haluaisit tutkijalta kysyä ja mitä hänelle kertoa? Entä mitä tutkijat haluaisivat tietää? Mukana keskustelussa on Meilahden kampuksella gynekologisia syöpiä tutkivia tutkijoita.

18-19 Tutustumiskäynti laboratorioihin Biomedicum 1:ssä.

Lisätietoa illan kulusta:
Tapaaminen alkaa lyhyellä tutkimusteemojen esittelyllä, mutta pääpaino tapaamisessa on tutustumisella ja keskustelulla kahvikupposten äärellä. Osallistuminen ei vaadi pohjatietoja tutkimuksesta, vaan jokainen on lämpimästi tervetullut paikalle omana itsenään.

Mitä haluaisit tutkijalta kysyä? Mitä ajattelet, että tutkijan olisi hyvä tietää ja ymmärtää sairastuneen näkökulmasta? Osa tutkijoista ei tapaa sairastuneita työssään – myös heillä on mielessään kysymyksiä, joista mielellään keskustelisivat kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Pidämme huolta siitä, että jokaisen osallistujan on helppo pitää huolta rajoistaan ja päättää, millaisista kysymyksistä on valmis juttelemaan. Keräämme ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä sekä tutkijoilta, että sairastuneilta ja läheisiltä. Kootuista (anonyymeistä) kysymyksistä saa tukea keskusteluun.

Ilta päättyy viime vuonna suuren suosion saaneeseen laboratoriokierrokseen.

Mikäli etäosallistujia on riittävästi, voimme järjestää keskusteluosuuden myös verkossa. Tilaisuutta ei tallenneta keskustelevan luonteen vuoksi. Laboratoriokierrokselta otamme viime vuoden tapaan kuvia heille, jotka eivät pääse paikalle itse.

Lämpimästi tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tutut!

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Viime vuoden tapaamisen kuvia ja tunnelmia.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä iCANin kanssa SPACE, DECIDER, Suomen Syöpäpotilaat ry ja Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry.

Lisätietoja Marketalta (marketta.liljestrom@helsinki.fi / +358 50 336 0952)